Mars 2011

Mars! Månaden som förr kallades för vårmånad. Håller med där faktiskt. Vi har haft flera fina soliga plusgradersdagar, maxtemp 11 grader och numera ljust ända till halv 7 på kvällen (19.30 eftersom det blivit sommartid också). Naturen har massor att göra…

 

 

 

 

 

 

 

Joel sov sig till en överraskande morgonsång den dag han fyllde vuxen, så av våra fem barn har vi bara ett enda barn kvar. Känns lite kluvet… Från och med nu och till i början av maj har vi festligt nog varsin 21-åring och varsin 18-åring konstaterade vi.

 

Månaden inleddes med sportlov. Thompa jobbade på, Ville och Pippi var hemma mest. Vi var på bio och såg ”Hotell Gyllene Knorren”. Fick en tanke…Vid sidan av planerna på att bara vara ledig, ekonomiskt oberoende, flyta runt eller flytta långt söderut, driva café eller palteria – kan nog en hotellrörelse vara stimulerande och spännande! Jajaja… jätteslitigt… men säkert skitkul!

Månadens överraskning! TomTits var på besök i Täby centrum. Då kunde alla barn hälla, snurra, drälla, veva, rulla, balansera och trampa ett tag medan alla mammor & pappor kunde fördjupa sig än mer i sina I-phones, I-Pads och dylikt. Jättetoppen!

Naturligtvis passade vi på att även vara lite hemmaduktiga genom att t.ex. skura duschen. Av någon oförklarlig anledning hade den helt plötsligt blivit läbbigare än en biltvätt. Jag tömde avloppet också på minst en hel bäverfamilj; en mamma, en pappa och två små barn. Vi ville fortsätta inspektera fauna och gjorde därför ett besök tillsammans med mormor & morPer på Fjärilshuset.

 

 

 

 

 

 

 

Sugna som vi börjar bli på vatten & segling, tog vi en sväng till Vaxholm. Där låg isen fortfarande grundmurat fast, men vi fann Sveriges svar på Phi Phi Island!

 

 

 

 

Så gjordes också ett besök på Skafferiet i Stora skuggan där de äntligen börjat med kanelbullar. Dessa bullar samt dem som gräddas hos valhallabagaren föranledde en ny sida på windrike.se nämligen ”Goda bullar & trevliga fikahak”. Ett gott exempel under denna rubrik är också Ulriksdals slottsträdgård.

 

 

 

 

OCH! Vi ”röjde loss” på stan en kväll. Det gick till så att vi först hängde med varsin öl i den danska baren i Östermalms saluhall. Promenerade sedan raskt (så vi råkade nyktrade till helt) till Belgobaren på Bryggargatan och fyllde på oss i baren där, natt-åt hamburgare på Max och konstaterade att kvällen varit röjig nog och klart klar… klockan 20.00…!

Hemma igen tryggt i TV-soffan till 22, glappet mellan 20 och 22 berodde inte på att vi fortsatt barhänget – utan på att vi missade bussen som gick tidigare. Vi fick därför trampa runt i Mörby centrum en halvtimme sisådär.

Nöden är helt sant uppfinningarnas moder. Efter att vi betalt alla skulder för vår arga och stingsliga terrier förra månaden, kom vi på en bra pryl. En fjärrstyrd ring som man trär på svansen! När den sura lilla terriertanten stelnar till vid ett hundmöte, drar man igång fjärrisen så att svansen börjar vifta. Helt plötsligt har man en glad och billig hund i stället…! Yatzy var hos oss på heltid i 3 veckor medan Ida & Wicki var i Thailand.

Väl hemma gjorde Ida sitt livs första lägenhetsaffär. En s.k ”blind deal”… ledde till en egen etta i Grindtorp. Bara att gratulera!

Lite riter, andlighet och eventuell tro på övernaturliga krafter… Förr i världen – och fortfarande idag i vissa kulturer – trodde man att genom att slå på magiska trummor, kunde man klara sig undan sjukdomar och olyckor. Om man eldade på våren, skrämde man onda andar och om man offrade något värdefullt gavs man god skörd i gengäld. Idag, ser de övernaturliga inslagen lite mer tekniska ut: Om man börjar mickla med värmepannan och stänger av elpatron, går kompressorn åt skogen. Om man kör 110 över heldraget på 70-väg fylls samma ställe med 7 poliser dagen efter (puh). Om man sparar det sista sverigeskickade SMS:et från Ida innan hon åkte till Thailand, kommer hon hem helskinnad. Så till det bästa… om man lägger upp ett facebook-konto åt lilla mamma, slocknar hennes bredband. Spooky, ehhhh?

Skogsfrullen gjordes om till vassfrulle. Vi fick oss en solig stund på Sjökrigsskolans område, där Thompa gjorde sin värnplikt för 32 år sedan. Alltså täbybo redan då!

Joggingen är äntligen igång igen. En alldeles färsk jogglogg säger; Den 6:e gällde broddar och mössa. Den 7:e broddar men ingen mössa, den 12:e inga broddar, ingen mössa och den 22:a varken lång-kisar eller jacka! Hoppas på mer plats för semlor & annat… Snart stundar vårruset och i augusti, midnattsloppet. Anmälda och klara där!

 

 

 

 

Vi har även anmält oss till ”Lidingö Runt” med nya båten. Ifall det är så att vi (om länge får vi hoppas) blir för gamla, för stela och för tunga för Hobie16-segling, har vi en lösning på problemet. En tandem Hobie Adventure Island Trimaran med pedaler och segel för det överkomliga priset av 58 små glada laxar! Finns i sportfärgerna gult och rött. Även vitt.

För att alls komma ut i skärgården, tog vi en tur med Birka Paradise efter hennes upprustning i januari.

 

 

 

 

Öppnare och ljusare matsal, bar och taxfree. Bättre mat men gästerna såg lika slitna ut som vanligt. Herregud vilken likschottis på dansgolvet…Inte många som såg ut att ha det skoj faktiskt. Vi hade i alla fall en trevlig och mättande resa inklusive SPA. Utsikt från bastun:

 

 

 

 

Månadens bästa: Thompas eget-företagande känns som en frisk fläkt och måste tillstå… så känns även Facebook! Tack, en kommunal löneförhöjning kändes positiv. Earth hour tillbringades ihop med Bellman & hans ”kompisar”.

Månadens sämsta: Ny värmepump kostar sisådär en 63.000. Bränslepriset är uppe över 14 SEK. Att tillverka 1 kg skumgodis bidrar till 3,8 kg växthusgaser. Lönen höjs med 281 spänn per månad… Saftigt!