Februari 2011

Ett tag var det stormsteg på våren. I alla fall några dagar… succé med ljusa eftermiddagar, visst?! Skogsfrukostarna går numera i solens tecken.

 

 

 

 

Många undrar säkert hur det går med streetdansen… det undrar vi också faktiskt. Men det känns bra, (inte uppvärmningen kanske för då håller vi på å smälla av) men annars…. vi ääääger! Thyrrorna e oslagbara. Hela salen är kantad med speglar MEN man har så jädrans fullt upp å räkna å hålla tungan i styr så man hinner inte kolla in moooovsen. Därför kan vi säga att det går bra. Ända tills vi hade en vikarie som körde clubdans eller ”house”. FY! FY! FY va-vi-va sopiga då. Med all vilja i världen fick vi ändå inte ihop det. Dom där nervtapparna i huvet som i våra ungdoms dagar svängt i lättflytande substanser, svänger nu för tiden i gelé… nej förresten… i dy.

Thompa har blivit ett år äldre sen sist. Vi tog en heldag i stan från förmiddag till sen kväll. Jättejättemysigt. Till att börja med gick vi hela Skeppargatan från Valhallavägen till Östermalms saluhall. Och vet ni? Inte en gnutta snö! Det var rena rama våren inne i stan. Helt fascinerande. Och alla hundar på Östermalm har eller har haft diarré. Sant!

Vi spanade på mat & bakverk i Hallen, sen fortsatte vi vår vårväg via Sturegallerian, Hamngatan, Drottninggatan, Västerlånggatan, Österlånggatan och Strömbron. Vi gick & gick, shoppade & fikade. Klassiskt fika på Wienerkonditoriet!

…Vi rundade Nationalmuseum, drog Nybrokajen och hamnade på Hallwylska palatset där vi guidade oss själva under en timme. Så via Fältöversten tillbaka till Skeppargatan och den hemtrevliga mysiga lilla pizzerian dellAttore. Charmigt, fullsatt, personligt, varmt, genomtänkt, stenugnsbakat och bara med färska ingredienser. Re-kom-men-de-ras!

Därefter blev det Maximteatern där Körberg, Rheborg, Ulveson och Erik Johansson underhöll (verkligen roade) oss med pjäsen ”Riktiga män”.Numera är alla frågetecken uträtade och alla män förlåtna. Väl hemma fixade den riktiga mannens kastrullhäxa lite snacks och skumpa. Dagen efter på självaste födelsedan spillde vi kaffe i sängen, låg på spikmatta, sprejade parfym, gick en långsväng med vovven i solen och fikade med ”svär-släkten” på eftermiddagen. Lovely!

Annars då? Direktören, vice VD:n, Styrelseordföranden och Chefen Thomas Windrike har styrfart. Vi har redan planerat upp var vi ska ha första styrelsemötet (typ Eriks Gondolen), vilka prenumerationer företaget bör ha (Ny teknik och Hänt), tjänstebil (här är vi lite osäkra huruvida det är bra med cab eller inte…VWBubbla eller Audi s4) och om det inte är dags för en utlandstjänst (typ vart-som-helst) snart. Hela tiden säger vi övertygande att herregud… man kan inte köpa sig till lycka… lyckan kommer inifrån..! Tänk å va´ lyckligt gift me´ han direktör´n med Hänt-prenumerationen!

Annars då? Läraren, Grundskolläraren och Specialläraren Pippi Windrike har fullfart. När det dagliga arbetet i den sociala och kulturella mötesplatsen /slash/ skolan går ut på: …att förmedla beständiga kunskaper och främja elevens kunskapsmässiga och sociala utveckling. Ge överblick och sammanhang samt livslång lust att lära. Fostra till rättskänsla – generositet – tolerans – ansvarstagande samt förmedla och förankra respekt för demokratiska värderingar. Framhålla betydelsen av personliga ställningstaganden, självständigt arbete och initiativförmåga samt förståelse för konsekvenser av olika alternativ …puh… så vill det till att lyckan kommer inifrån. Å inte sitter dom still heller! Ingen prestationsångest, lätt som en plätt?

För att lätta upp vardagsstämningen gick vi på revy. Det var tredje året vi såg detta fantastiska gäng. Även Ida, Joel och Ville var med på årets Åkersbergarevy; ”NAKET och kanske lite sång och dans”. Ville sa: ”Jag skrattade inte en enda gång”, Thompa somnade en stund, Joel var varm & hungrig. Vilket gäng va?

För övrigt har vi en hund som återigen lekt krokodil (det är väl de där Nilenkrokodilerna som är värst va?) och en katt som stjäl värre än nånsin. Joel har avverkat sina fyra praktikveckor på dagis, Ida har rest till Thailand på välförtjänt semester, Simon har kommit tillrätta i Husby/Kista och Malin sköter så mycket i stallet att skidresan ställdes in. Å andra sidan var det minst 23 minusgrader både där och här. Ville bjöd oss på BUS-mässa i skolan och visade upp deras fina stenåldersby.

Tomten har fångats på bild sen eftermiddag söndagen den 19 februari. Är det någon som har några tips att lämna, tar vi tacksamt emot dessa. Vi känner stor oro över hans otrygga uppsyn. Någon har roat sig med att plocka av honom skylten, i stort sett det säkraste signalement vi haft hittills… Vi har faktiskt kallat in det bästa branschen kan erbjuda som extra förstärkning i jakten på tomte-boy!

Så… eftersom det ändå fortfarande är vinter, startade vi sportlovet med en hel dags skidåkning i Flottsbrobacken, Stockholms största skidanläggning. Skum känsla att åka slalom bland höghusen… nästan. Sitt- och släplift, fyra nedfarter, knappt några köer, hopp & rails, tjo & tjim!

 

 

 

Månadens sämsta: Hårlöss, snöovädret den 11:e som störde våren och att lägenheter under en dag kan öka med 60% från utgångspris.

Månadens bästa: Vårljuset, Ellie Goulding och äntligen sportlov!

Årets sämsta: Vi var tvungna att lämna över klubbens vandringspokal eftersom vi missade 1:a platsen med ynka 5p i cupen 2010. Vi fick låna priset förra året iaf. Tack för det… å vi kommer tillbaka!

En kluring: Hemma hos Ulla undrar en besökare vem den unga damen på målningen över soffan är. -Åh, svarar Ulla, den porträtterades mor är min mors enda dotter. Frågan är……….. Vem är avbildad på tavlan?

På återseende i mars igen! Pippi & Thompa