Mars/April 2023

Händelser i MARS

En förmiddag var vi ute och gick. För att inte tråkas ut av samma hemmarundor, åkte vi till F2. Vi gick via Viggan och Näsbypark, till Näsaäng och tillbaka. Man lär sig alltid något nytt. Den här dagen såg vi plötsligt att Täbys lyktstolpar är märkta med nummer. Som den här, till exempel… Låt oss få presentera lyktstolpe med nummer 910203. En stolpe som står alldeles i närheten av Viggans båthamn. Hemma här, där vi bor, är den närmaste stolpen också märkt. Den har nummer 412316. Man kanske skulle kunna göra ett tv-program där man slumpmässigt parar ihop folk genom att säga ett stolpnummer. Den som bor närmast stolpe 123456 och den som bor närmast 234567 kan träffas. Ta en fika, lära känna varandra, kanske byta tips på bra saker i livet eller inspirera varandra med något livfullt? En knäpp idé? JA! Ungefär hur knäpp som helst!! Men kanske inte knäppare än att sätta dejtande vuxna i ett hus och låta deras barn övervaka dem från ett annat hus i närheten. Inte heller knäppare än att droppa ett gäng människor på en öde ö, slänga ut lite kokosnötter åt dem att äta eller låta par som aldrig har träffats, bara gifta sig.

Joel firade sin 30-årsdag på jobbet. Han bjöd på smörgåstårta och dryck, kaffe och dopp samt visning av hela hunddagiset. Här fanns gott om springutrymme för Levi och bra med pratplats för oss andra. Till och med Rollo var med, fast i en hundbox ”någonstans” på dagis.

Våren hade visat upp sina bästa sidor flera gånger redan men på internationella kvinnodagen hände något. Snöstorm, 20 m/s och tio minusgrader. Den 27/3 kom en omgång till. Vi hurvade.

En lördag mitt i månaden bjöd jag in till en inspirationsstund om skrivande på Konststian. Tanke; många vill säkert skriva en bok men vet inte var/hur de ska börja. Jag ville inspirera till att det inte är så svårt. Förmedla att skrivande inte är konstigare än att börja. Under träffen fick jag också chansen att berätta om mitt skrivande. Om handlingen, karaktärerna och idéer som dykt upp och flyttat om alltihop. Ett två timmars-event som var kul och gick bra.

Vi var publik på Let´s dance genrep, bara så där helt plötsligt 😉

… och vi träffade delar av seglargänget i stan, på krogen ”Lådan” på Luntmakargatan. Ett smårörigt men helt okej hamburgerställe. Vi satte oss på ”Lill-lådan”, det vill säga Lådans bakficka där det var lugn och skönt. Vi smidde planer och babblade igång säsongen. Sen blev det april.

Händelser i APRIL

Thompa, mellan två jobb, och jag fick ett gemensamt påsklov med sköna, lediga dagar. Det första som hände var att ett blombud levererade ett paket. I detta fanns ett första exemplaret av boken Pepper tillsammans med påskliljor i en fin kruka. Det var min förlagsredaktör som överraskade! Så fint, otroligt rart och stoltheten kände inga gränser. Den 6:e släpptes ljudbok och den 14:e papper- respektive E-bok. Några har börjat läsa och en del kommentarer har synts redan. Utöver spridning på sociala medier har jag intervjuats i för att ligga på förlagets hemsida i ”veckans frågestund” på Insta.

Vi firade påskafton med en påskkasse från Nygårds värdshus som även Ville var med och delade på. Annandag kom även kyrkisarna och Joel och Loretta hit på påskbuffé. Vi åt sill, prinskorvar, ägghalvor och köttbullar. ”Lufsa” (ugnsraggmunk), laxpastasallad och västerbottenpaj.

Sen var det jobb igen och vi fortsatte marsstädningen då vi rensade på norraltanen och flyttade all ved dit. Vedskjulet revs, vi klippte äppelträd, gödslade gräs och fick hjälp av Klätteraporna att ta ner stora gamla tallgubben. 80 år gammal och knappt 22 meter hög. En riktig bjässe. Detta för att slippa skugga på solcellerna framöver. FMP … Fucking Modern People.

Lelle har fått ännu mer gos på hemmaplan och kissemiss Otis en liten kompis; voffsingen Rio. Det liksom kryllar av hårbollar hos kyrkisarna. Han med tjock svans, han med glad svans och så han med hästsvans.

Vi fick några riktiga sommardagar! Strålande sol och 18 grader, så klart ännu varmare mitt i solen. För hett för jacka, för varmt för tröja, för soligt för … skoja bara … det kan aldrig bli för soligt! Vi hamnade på Djurgårdsbrons café där vi åt lunch med Malin och Daniel. Massor av folk. Trängsel och köer överallt. Folk hade bokstavligen gått man ur huse. En glassardag. En glassdag.

Helgen 15-16:e ägnade vi åt rigg och fix med båt. Soliga, härliga dagar i bara tröja. Vi kollade att masten var tät, riggade båten med nya tampar och bättre, snyggare lösningar. Premiärseglingen gick av stapeln i svaga vindar. Andra träningstillfället var betydligt bistrare; endast tre grader och en stenhård hagelby. Vi försökte organisera oss men det var väldigt hit-och-dit med vindstyrkor och vindriktningar. Då var stämningen ombord ganska sammanbiten.

Thompa har nytt jobb, ny bild och ny bil denna månad. Nytt för mig är att cykla i stället för att gå till jobbet. Superfin förändring – Att cykla! Vad snabbt det går!

Vi hälsar också alla Tussilago, Skillor, Vitsippor, myror, fjärilar, humlor och flugor varmt välkomna tillbaka! Välkommen också Maskrosor, mossa, vårregn och grusiga vägar. Som vi har längtat.

Valborg var hyfsat varm, tio grader och knapp vind. Vi gick ner till elden på Ängsan som vanligt och det var ett skapligt gäng andra som gjort samma sak. Kör, eld och marshmallows i precis den ordningen välkomnades våren.