Hösten 2010


Jahapp, då har hösten susat förbi medan vi  tittat åt ett annat håll…

Få se här nu. I de härliga sommarvindarna sista helgen i juli testade Ville att gasta Hobie16. Den ungen är ju inte precis rädd för vatten. En annan dag tog vi drakarna med till Stora Skuggan och flög högt och länge. Att flyga drake kräver fokus och ger en skön här-och-nu-känsla ihop med vinden. Och platsen är vårt hjärteställe.

Vi gjorde också en dagstur till farfars Tegelö en halvtimme från Vaxholm. Det var en härlig utflyktsdag och gästvänligt nog fick vi komma in och titta inne i det gamla huset som fått en rejäl ansiktslyftning på alla sätt och vis. Thyrrorna och småkusinerna gjorde också en dag i Siaröfortet. Här måste väl hela skärgårdens råa och ihärdiga fukt finnas samlad?! Spännande och  fascinerande hur en sådan storsatsning kunde bli så fel. Inte vår utflykt alltså utan militärens. De byggde och byggde, sen kunde ingen vara där.

Efter sommarens tempo med småutflykter som ovan, samt diverse segelturer, bunkringsturer till Åland, kryssning till Visby, SM-vecka i Malmö… I Västra hamnen, under en het och solig vecka där 49:ers, matchracing med Elliotbåtar, Konabrädor och Hobie 16 kämpade på i strömmande vatten efter de bästa placeringarna. Vi körde totalt 17 race på tre dagar och rubriker som ”SM för Hobie 16 domineras av Boo-seglare” kunde läsas efteråt. Kvällen innan finalracet åt vi en fantastisk grillbuffé i gräset tillsammans med andra tävlande och familjer. Jättefint ordnat och det kändes gött att veta där och då att man var med i finalen, pirrigt!

I finalracet var Leff + gast, vi och en skånebåt med. Seglingarna gick av stapeln precis utanför piren med livespeaker hela dagen, TV-sporten var där och rapporterade. Team Pippi & Thomas hamnade i skitvind, valde en annan väg och seglade åt pipan. ”Boo-seglare tog guld och brons”. Vi var supernöjda över vårt brons. Verkligen!

prispall

 

 

Parallellt med denna seglingssatsning, körde vi bröllopsplanering; dvs boka lokaler och rätt folk på rätt plats, skriva texter om alla gäster, bordsplacera, skriva program, hämta nycklar, träffa präst, handla, kontakta musiker, beställa blommor/tårta/mat, duka, fixa bruden m.m. så passerade bröllop, semester och tidernas varmaste Midnattslopp i ett huj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så drog jobben igång igen. Thomas fick uppvärmning en hel dag på Bosön och Pippi på Syninge som vanligt. Så här ser det ut på våra jobb. Varje dag…

 

 

 

 

Första helgen i september var vi med på noterna. Då hade vi seglarläger i Stensund utanför Trosa. Supertoppensommarfantastiskt väder och 16 glada seglare. Vi bodde i ett och samma hus och med en och samma torrtoa MEN (!) åt frukost och middag på slottet! Sant! Halvdåligt med vind men helbra med träning. Gå in på www.hobie.se och läs vårt reportage därifrån.

 

 

 

 

Därefter brakade allt obarmhärtigt förbi. I september firade vi Villes 9-årsdag och hade släkten på besök. Vi är inte så många men samtidigt som maten skulle fixas, gjorde jag pannkakstårta och kaffebryggaren rann över så hela bänken var som en insjö och helt plötsligt var jag tvungen att hämta hunden som var på klipperiet i Lahäll så… Hmmm, det blev väl lite tokigt i planeringen.

Några dagar senare… Skrattyoga! En bröllopspresent från Manne. Jätteskoj! Gå in på www.parmeniuscoaching.com och kolla lite. Vi tränade skratt av olika sorter i tre kvart och sedan var vi blöta av svett. 40 kronor och drop-in varje onsdag 17.30-18.30. Vidare tog vi oss till Norra Brunn och såg Henrik Schyffert (goding) och Thomas Järvheden (ännu godare) och åt middag (supergott) där.

En annan trevlig bröllopspresent kom från Thompas jobb: En paketupplevelse bestående av mat och Joe Labero. Vi tjockade i oss skumpa, jordnötter, inbakad tournedos & pannacotta (fast inte på samma tallrik…) Här fanns inspiration att hämta för jobbiga arbetsdagar! Om jag var Joe Labero, kunde jag pula in busungar i handen, blåst till och de hade försvunnit. Jag hade kunnat lägga dem på ett silverfat, slängt upp dom i luften så de blev kaniner, snälla duvor eller helt enkelt bara tyst gått upp i rök. Jag hade kunnat lagt dom i giljotinen (näe?), de hade kunnat sväva i luften, blivit såpbubblor eller trollats bort i en kortlek. De hade kunnat hoppat ned i en låda, jag hade kunnat låst in dem och de hade blivit helt ljuvliga när jag öppnat igen… Känns som en rimlig kompetensutveckling!

Dags för KM, dvs Klubbmästerskap på Baggen. Vanja och Pelle kom för att heja och äta hamburgare. Här & Nu som de är, var de självklart utrustade med kikare för att kunna följa denna publikvänliga sport. Vi kom på 3:e plats. I början av oktober lyckades vi dessutom få med oss dessa goa själar till Örö där vi klippte gräs och äppelträd, snokade runt på ön och åt oss feta på sätern.

örö2

 

 

 

 

 

örö1

Sen la vi höstbudgeten hos veterinären för att vi valt en terrier i stället för en cockerspaniel som sällskapsdjur. Kunde lika gärna valt en krokodil. På tal om rovdjur… Hur mycket kan egentligen en helt vanlig huskatt äta? Och vad? Han är en foodprocessor. Äter mjuk och hård kattmat (känns OK), köttbullar direkt ur stekpannan (inte OK), vitlöksdip, limpskivor, odefinierbara saker från golvet (typ sånt som har levt), jordnötter, det han hittar i slasken, hushållspapper, knappar och självklart ALLT vi glömmer framme på bordet. Ändå har han 8 tänder färre än andra katter! Och nu är diskproppen borta… det oroar oss något.


Vi gjorde flera ryck på Friskis & Svettis med allt ifrån spinning, boxning och olika gympapass under hösten. Men… Vad hände sen tro? Äh, vi kom av oss.
Vi var på en ansenlig mängd lägenhetsvisningar med Ida. Skitskoj! Man blir sugen på att börja om från början…rensa… Men sen dog mäklarbranschen över jul.
Mer då? Jo! Vi var på Cosmonova och tittade på fantastiska havstulpaner, koraller, maneter och annat svajigt vackert. Vi gick på skogsfrukost. Enkelt, trevligt och bara lite kallt. Gott!Efter Ladies Cup på Baggen i oktober, då Pippi gastade åt rorsman Pia (svensk återförsäljare för Hobie Cat) blev det helt naturligt att heja på Thompa att sälja båten och ännu ivrigare heja på (hetsa) honom att köpa en helt sprillans likadan ny. När Pia har synpunkter på båten måste de beaktas. Vi som den eviga tvåan ska fasenimej komma förbi Leff nu. Pia och Pippi blev ironiskt nog också tvåa… Grabbarna var ”funkisar” denna dag.

Här är vi på Östra Lagnö och äter matsäck och hittar massor av svamp! Ville med brutet nyckelben.

Pippi fyllde år bl.a. på Krägga herrgård där första julbordet uppmumsades. Kanongott och avkopplande.

Köpt en dunjacka. Den har räddat vintern. Faktiskt inte frusit något. Men plötsligt en dag kom jag på varför jag inte haft en; Alla mörka kläder blir beströdda med fjun. Värdo.

Vi var på  julmarknad i Rönninge By. Kom precis i tid för att få se Lucia till häst. Köpt alla julklappar klart i gooooood tid. I så god tid faktiskt att det till slut var omöjligt att reda ut vems paket som var vems. Skakade, letade kvitton, klämde, gissade och så blev det faktiskt rätt till slut.

Vi sålde traditionsenligt klubbens julgranar. Det var lika kul som förra året. Tänk att folk köper så fula granar som man inte trodde växte i nån skog och de säger: ”Meeeeen såååå fiiin!  Vi själva köpte en egen riktig julgran i år. Den första på bergis alla år. Därmed gått med i klubben som konstaterar alldeles för nära julafton att ljusslingan pajat så i stället för att tindra och klä granen, står man och skruvar järnet för att hitta den illvilliga jävla lilla lampan som sabbat allt.

Upptäckt att siffran sex lossnat i min klocka. Den bara skramlade runt och förorsakade att tiden ibland stod still. Det var skitbra så där innan jul faktiskt. Fast inte när man är på jobbet så klart. Jabba! Då kan man fåsigennyklocka! Gick med stolta steg till Ur & Penn för att köpa en ny klocka. Då informerade expediten mig sakligt att man kan sätta tillbaka siffran 6 för en hundring. Plötsligt gick jag till en annan uraffär och köpte en  ny klocka. Clas Ohlson hette den affären. Thompa suckar djupt. Och tungt. För det blev två klockor.

Vi var faktiskt på Idolgenrep och lill-Ville fick se Globen. Lill-mamman fick se Andreas. Lill-Thompa fick pop-corn. Rätt männscha vann. En härlig höst och en mycket kall & snöig vinter startade. Guuuuuuva vi har skottat! Från ena sidan till den andra. Oupphörligt.

Hörs i januari

Pippi  och Thompa

Rött hjärta